Nowa Reforma otwarta jest od czwartku do niedzieli w godzinach:
Poniedziałek . . . . . Zamknięte
Wtorek . . . . . . .12:00-22:00
Środa . . . . . . . 12:00-22:00
Czwartek . . . . 12:00 - 22:00
Piątek . . . . . . 12:00 - 22:00
Sobota . . . . . . 12:00 - 22:00
Niedziela . . . . .12:00 - 18:00
Nowa Reforma - restauracja w samym sercu historycznego Krakowa.
Nowa Reforma to restauracja mieszcząca się w piwnicach XIV-wiecznej kamienicy przy ulicy św. Anny 3, w samym sercu historycznego centrum Krakowa. Nazwa lokalu nawiązuje do dawnego dziennika wydawanego pod tą samą nazwą, który ukazywał się w latach 1893-1928 w suterenie tejże kamienicy.

Podawane przez nas dania opierają się na "zreformowanej" kuchni staropolskiej.
Potrawy komponujemy z myślą o wszystkich - przeważają dania mięsne, ale zawsze mamy też pozycje wegetariańskie i wegańskie. Menu tworzymy sezonowo, wykorzystując świeże lokalne produkty.
Proponujemy Państwu specjalną selekcję trunków. Znajdzie się w nich wybór win morawskich, słoweńskich, mołdawskich. Nalewki autorskie. Zimą ogrzeją was grzane wina, piwa i miody. A latem proponujemy orzeźwiające bąbelki w postaci szprycerów.
Zwieńczeniem naszej karty są desery, klasyczne, wykwintne i zawsze świeże. Wyprodukowane od podstaw w naszej cukierni.
Przystawki
Talerz serów: 3 rodzaje polskich serów z oliwkami, orzechami laskowymi, żurawiną, miodem podane ze świeżym pieczywem 38
Tatar z polędwicy wołowej z majonezem szczypiorkowym, anchois, gorczycą, ogórkiem kiszonym i szalotką, podany ze świeżym pieczywem 49
Kaszanka ze “Starego Kleparza” z puree z gruszki i ogórkiem kiszonym, mini chałka 36
Zupy
Żurek z kiełbasą z jelenia i wiejskim jajkiem 34
Barszcz czerwony z puree ziemniaczanym i kwaśną śmietaną 28
Sałaty
Sałata z kozim serem, burakiem piklowanym, granatem i orzechami włoskimi 52
Sałata z polędwicą wołową, pomidorami koktajlowymi, kaparami i szalotką 52
Mała sałata z winegretem musztardowym 18
Dania główne
Policzki wołowe w sosie z czerwonego wina, puree ziemniaczano-chrzanowe, mix sałat z musztardowym winegretem 86
Filet z indyka w sosie z orzechów laskowych, ziemniaki w popiele, colesław z czerwonej kapusty 52
Maczanka - domowa bułka z szarpaną wołowiną, konfitura cebulowa, piklowana gruszka, ogórek kiszony 44
Grllowana kiełbasa z jelenia z masłem szałwiowym, frytkami i omastą warzywną 59
Pstrąg pieczony w całości w maśle z ziemniakami pieczonymi i sałatką z pomidorów suszonych, pomidorów koktajlowych i oliwek 62
Kaszotto z kaszy pęczak z burakami, serem bundz, szczypiorkiem i nasionami goji 47
Gołąbki z kaszą kuskus i grzybami, sos kokosowy z pieczonymi warzywami 54
Danie dziecięce
Stripsy z kurczaka ,frytki, surówka z marchewki 30
Desery
Creme brulee 26
Śliwkowe crumble (śliwki zapiekane pod kruszonką) z gałką lodów waniliowych 28
Swieży daktyl z marcepanem 7
Ciasto dnia, codzienie świeżo wypiekane w naszej cukierni 20
Napoleon
naszej kuchni
Odpowiedzialnym za komponowanie kolorowego i pełnego smaku menu, jest Adrian Ferdek — który powrócił do nas po pięciu latach szkoleniowych wędrówek i objął stanowisko szefa kuchni w „Nowej Reformie”. Młody, pełen ambicji i smaku. Śledzi nowości na gastronomicznej scenie Polski i zagranicy, nie boi się przy tym zaglądać do starych zakurzonych książek kucharskich — czerpać z nich inspiracje i zaskakiwać nas swoimi kreacjami.